Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Fantasztikus ötletek, melyek segítségével mesés kerted lehet!

2017. május 06. - Kalydy Yvette
Így lehet csodálatos a kerted!

Végre itt a jó idő, ilyenkor rengeteg időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretnéd egy kicsit szebbé varázsolni a kertedet, nézd meg ezt az összeállítást!  

1. Készíts tavat a kertedbe! 

 

Aki szereti a kertet, általában a vízhez is vonzódik, így mindenképp ajánlott számukra a kerti tó építés. Gyönyörű látványt nyújtanak, és rengeteg örömöt kínálnak. A kerti tó formája és növényzete is lehet változó. A tó helyének megválasztása nagyon fontos, arra mindenképp figyelned kell, hogy ne legyen a közvetlen közelében lombhullató fa, hiszen az árnyék jó lehet, viszont a tóba hulló levelek már nem annyira. Azonban az is fontos, hogy ne legyen reggeltől estig tűző napon. Olyan helyet kell választani, ahol a reggeli órákban kap majd csak napot a víz.

 

 

2. Kényelem fillérekből: raklap bútor

 

A raklap bútorok egyre népszerűbbek, hiszen fillérekből, könnyedén elkészíthetők, ráadásul nagyon jól mutatnak a kertben. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy hogyan készíthetsz raklap bútort lépésrőé lépésre, amit ide kattintva tekinthetsz meg! 

 



3. Készítsd sziklakertet! 

 

Egy sziklakert is jól mutat, ha megfelelően van elkészítve. Nem mindegy, hogy milyen köveket használsz hozzá, érdemes a kert és a ház színeihez igazítani. Tömör és egységes kövekre lesz szükséged, ne vásárolj olyan fajtát, ami könnyen törik. A növények kiválasztása már sokkal egyszerűbb dolog. Évelő növényeket érdemes beültetni. Választhatsz zsályát, díszfüveket, sőt, még fűszernövényeket is. Az ültetésnél laza szerkezetű, jó minőségű termőföldet használj!

4. Fektess hangsúlyt a dekorációra is! 

 

A tökéletes kerthez kell egy kis hangulatvilágítás is. Bármilyen lámpás, égősor jó választás lehet, arra viszont érdemes figyelned, hogy a gyertyákkal óvatosan kell bánni. 

Forrás: Álmaim otthona

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5212486479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása