Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Narancsra hangolva

2017. május 07. - Kalydy Yvette

Ez a kis brighton-i udvarkert jó példa arra, hogy egy erősszín használata milyen jó eszköz arra, hogy modern karaktert adjunk a kertünknek. A végletekig letisztult geometria mellett játékosság és finoman kidolgozott részletek jellemzik a kertet.


A három oldalról zárt kertben a narancssárga mezők megtörik az amúgy homogén natúr fa léckerítést, ez adja a padok és növénykazetta hátterét. Az erős narancssárgát még jobban kiemeli, hogy a többi szín semleges pasztell. A szigorú geometrikus formarend összefogja a kertet. A kert középpontjában corten acélból készült kocka alakú díszmedence található, erre rímelnek a közelében elhelyezkedő kocka alakú beton kubusok és rozsdamentes acél növénytartók.


A szigorú formarendbe jól illeszkednek az egyszerű geometriájú padok és a geometrikus karakterű, lándzsás levelű növények: a fallal azonos virágszínű sásliliomok és a vele komplementer sötétlila levelű díszsás (Ophiopogon). A kerítéssel azonos anyagból készültek a
padok, és a faburkolat, ez játékot, ritmust visz a kertbe. Ezt fokozza a kerítéslécek eltérő irányú rakásrendje is. A burkolat fa és kő kombinációja. A különböző anyagú burkolatmezők strukturálják a teret. A szintkülönbségek miatt a kert két teraszra tagolódik.

Tervező: Wynniat – Husey Clarke


fotók: clivenichols.com

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5412487457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása