Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Variációk kerti csobogókra

2017. május 07. - Kalydy Yvette

A mozgó víz a kert egyik legfontosabb hangulatkeltő eleme. A csobogó nemcsak vizuális elem, hanem kellemes hangjáték, sőt a nyári melegben optikailag hűsít. A kerti csobogók előnye, hogy kis méretüknek köszönhetően a legapróbb kertben, akár egy teraszon is elférnek; bármilyen stílusú kertbe beilleszthetőek. Most a modern kertekbe illő csobogókból válogattam egy párat.

A fehér kő, kék csempe feleleveníti a tengerparti nyaralások emlékeit.

A körök ismétlődése összefogja a kompozíciót. A kör alakú átjáró izgalmas súlypontképző eleme a kertnek, formája a csobogóban ismétlődik.

Csobogó készülhet akár corten acélból is.

A kifolyónyílások ismétlődése hangsúlyosabbá teszi a csobogót.

Ezt a csobogót a markáns szín és az anyagok kontrasztja (vakolt fal, rusztikus kőfal) teszi izgalmassá.

Végletekig letisztult formavilág, különleges anyaghasználat. A faburkolatú falon rozsdamentes fém kifolyónyílás és díszmedence együttes. A kompozíciót a vízszintes vonalak teszik elegánssá.

A csobogó corten acél kubusa a betonkockában ismétlődik

A különböző magasságokban elhelyezett fémtálcákon aláfolyó víz különleges hanghatással bír.

Csobogó és szobor együttese. Elegáns hangsúlyképző megoldás: a kaszkád (vízesés) kiindulópontját jelentő plasztika magához vonzza a tekintetet.

A csobogó középpontja egy különlegesen megmunkált rozsdamentes acél dísztál. A tükröződő felületek játéka dinamikussá teszi a kerti képet.
Fotók: clivenichols.com

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9512487431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása