Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Kert esti ünneplőben

2017. május 07. - Kalydy Yvette

Ez a kert különleges esti hangulata miatt tetszett meg nekem. Nézzük meg, mi teszi ennyire varázslatossá az esti fényeket!

Az L alakú lakóépület körülöleli az aprócska kertet. A kert és lakás szerves egységet alkot: a földszinti tolóajtók segítségével a két tér egybenyitható, az emeletről szép kilátás nyílik a kertre. A kert két részét – a nappalival egybenyitható teraszt és a kerti étkezőt – egy fa póznasor választja el, ami tagolja a kertet, ugyanakkor mégis átlátást biztosít. A tereket az eltérő minőségű burkolatok is kiemelik. A teraszt faburkolat fedi, a kerti étkező mészkő burkolatot kapott.

A teraszon található 4 db hatalmas növénytartó a geometrikus megjelenésű Új-Zélandi liliomokkal (Phormium tenax)  a nappaliból is dekoratív látványt nyújt. A hatást tovább fokozza az alulról történő megvilágítás, ami este még jobban kiemeli a növénytartókat.

A kerti étkezőnél a szomszédos tűzfalat corten acél panelek borítják, amik este szintén alulról kapnak megvilágítást. Az esti fényben a rozsdás felület szinte lángolni látszik. A hátsó fronton kiemelt növénykazettát találunk bambuszokkal. Mindkét megoldás vizuálisan csökkenti a magas falak ridegségét. Az esti hangulatot a kerti mécsesek teszik teljessé.

Tervező: Claire Mee

fotók: clairemee.com, mariannemajerus.com

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7712487405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása