Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Milyen legyen a kerítés?

2017. március 23. - Kalydy Yvette

A kerítés építése/tervezése nem annyira a lakberendezéshez tartozik, de mégis érdemes rá odafigyelni, hiszen a biztonság mellett dekorációs szerepe is van. Sokfelé látni olyan telekhatárolókat, amik már rögtön elborzasztják az embert és arra gondol, hogy te jó ég, ezek után mi lehet mögötte!

A kerítéshez nagyon sokféle anyagot lehet felhasználni, illetve sokat szépen lehet egymással is kombinálni. Én leginkább a letisztultabbakat, egyszerűbbeket kedvelem, nem vagyok oda a cifra kovácsoltvasakért, főleg ha még mindenféle terméskövekkel is összerakják, ami itthon nagyon divatos sajnos. Persze ízlések és pofonok, mindenkinek más tetszik, de a legfontosabb, hogy passzoljon a házhoz. Választáskor nem tévedhetünk olyan nagyot, ha inkább szolidabb, visszafogottabb utcafrontot tervezünk (és inkább mellőzzük az oroszlánokat).

Néhány szép kerítés:

A kapuk edzett, homokfúvott üveg lapok, csiszolt alumínium keretben, amiket épített fallal kombináltak. Egyedi dekoráció a kis tetőt tartó oszlop hullám mintája.

kerites1.jpg
Érdekes, hogy itt legalább 3 féle anyagot alkalmaztak: üveg kapu, kővel burkolt oszlopok és épített fal, mégis letisztult, modern, elegáns.

kerites2.jpg
Épített fal vízszintes fa lécekkel áttörve.

kerites3.jpg

Kőbox és vékony fémszálakból szőtt egyedi kapu.

kerites7.jpg
Designos horgolt mintájú drótkerítés.

kerites11.jpg

Forrás: http://blog.otherside.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912364435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillypet 2017.03.23. 22:11:03

A csipkés kerítést szívesen nézném a házam előtt! :-)
süti beállítások módosítása