Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

A vintage stílus

2017. április 04. - Korpas Norbert

Sokak számára a lakberendezés még mindig a mostohagyerek kategóriába tartozik. Rengetegen nem törődnek lakásuk egyes helyiségeivel, pedig kis energiával és egy kevés pénzből igazi kis dizájnbombává alakíthatják lakásukat/kertjüket.

Egyre terjed hazánkban is a vintage stílus és ez már nem csak az öltözködésre értendő. Pár éve jelent meg Magyarországon és rohamosan szedi áldozatait. A legtöbb új étterem már erre a stílusra rendezkedik be, ami kihatással van a felszolgálás modernizációjára is, de erről majd a következő cikkben. A stílus lényege, hogy a régi, vagy annak látszó dolgokat/tárgyakat vegyítjük újabb modern elemekkel és ezzel életre keltjük nagyszüleink hangulatát. 

A klasszikus vintage stílusú bútorok zöme art deco, retro, melyeket mai modern darabokkal vegyítve jött létre a stílus. A hangsúly a keveredésen van. Fontos, hogy az art deco sem vintage és a vintage sem art deco. A lényeg az egyes korszakok  kevergetésén van. 

Legtöbbünk rokonánál, nagymamánál igazi "vintage kincsesbánya" lehet. Képzeljük csak el, hogy egy régi rádiómagnó és egy multszázadi ápolt asztalka/szék mennyire megdobná a nappalinkat vagy akár a balconynkat. Nem kell feltétlenül antik bútorokban gondolkodni hiszen már a nagy áruházláncok is árulnak ilyen kiegészítőket évek óta. De nagyon fontos, hogy tényleg régi elemekkel alapozzuk meg a vintage hangulatot.

A stílus képviselői szeretnek azonos, vagy közel hasonló színű elemeket összeválogatni, ettől válik kiegyensúlyozottá, élvezhetővé az enteriőr. Anyaghasználatára, korasak, világos színűre festett fa anyagok, bézs színű szövetek, és modern műanyag kiegészítők, néhány estben bőr bútorok jellemzőek. 

Néhány inspiráció a szép házak-tól:

vintage_2.jpgvintage9.JPGvintage_9.jpgvintage_4.jpgvintage_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr312401257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka Hegedűs 2017.04.05. 21:11:20

Nekem ez a kedvenc stìlusom.
Szeretem!
süti beállítások módosítása