Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Színterápia: New Century Garden

2017. május 07. - Kalydy Yvette

Ebben a borongós, soha véget nem érő télben öröm végignézni ennek a kaliforniai kertnek a képein. Markáns színek, sivatagi növények: az embernek egyből jobb kedve támad.

A szabadidőközpont a kaliforniai Palm Springsben található, Los Angelestől mintegy 180km-re. Kertje egyszerre újszerű, ugyanakkor a környezet táji struktúráiból, növényeiből építkezik.  A kertnek hátteret ad a környező hegyvonulat és a pálmafa liget. A hely markáns sziluettjével kontrasztot képez a kert finom színeivel, letisztult vonalaival.

A külső és belső terek szoros egységet alkotnak. A földig érő tolóajtók segítségével a terek egybe nyithatók, a kerti kép a belső terek szerves részét képezik.

A kert nappal nyugodt képet mutat, harmonizáló pasztell színeivel, éjszaka azonban életre keltik a vibráló neonszínek, hangulatvilágítás, áttetsző opálüvegeken átszűrődő fények.

Tervező: Steve Martino
A kert 2012-ben elnyerte az Amerikai Tájépítész Szövetség (ASLA) különdíját.

fotók: stevemartino.net, asla.org

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2112487463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása