Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Kerti terasz

2017. május 07. - Kalydy Yvette

A kerti terasz nagyon fontos élettér. Átmeneti teret képez a lakásunk és a kert többi része között. Kiterjeszthetjük lakásunk funkcióit: a teraszon helyet kaphat kerti nappali, konyha, étkező, úszómedence is. Ügyeljünk arra, hogy kerüljük a zsúfoltságot! A terasznak válasszuk a funkcióknak megfelelő méretet.

Vegyük figyelembe a tájolást! A déli fekvésű teraszokon kellemes lehet a napsütés, a túlzott napfény ellen azonban árnyékolni szükséges. A keleti tájolású teraszok a reggeli órákban, a nyugati tájolásúak a délutáni órákban a legkellemesebbek.

Előnyös, ha a teraszburkolatot összehangoljuk a berendezéssel. Igazán kedvező látványt nyújt, ha a terasz, a kerti lépcső és a beépített kerti pad, virágtartó is azonos burkolattal készül. A burkolatnak nem muszáj egyneműnek lennie. Burkolatváltásokkal izgalmassá tehetjük. Ez egyben lehetőséget ad a formákkal való játékra, túlzásba azonban ne essünk!

Kedvező, ha a lakásunk és a kerti terasz egybe nyitható. Ezt az átmenetet megteremthetjük földig érő nyílászárókkal, illetve a külső/belső burkolatok, berendezések összehangolásával.

Fa teraszok esetén különösen fontos, hogy vigyázzunk a tűzveszélyre a kerti mécsesek, fáklyák, kerti grill használatakor!

A teraszt a kerti világítás teszi igazán hangulatossá, egyben megnöveli az esti használhatóságot is.

képek: clivenichols.com, paulnewmandesigns.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4812487423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása