Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Modern növénytartók

2017. május 07. - Kalydy Yvette

Számtalan oka lehet, ha a kertünkben edényekben szeretnénk tartani növényeket. Ha kicsi a kertünk, teraszunk, ha a tetőkerten nem elegendő a földvastagság, jó megoldás, ha tartóedényekbe ültetjük a növényeket. A fagyérzékeny növények téli teleltetése is könnyebbé válhat ezáltal. De csupán esztétikai célból is választhatjuk ezt a megoldást, ha ki szeretnénk vele emelni a kert egy hangsúlyos pontját vagy egy-egy dekoratív növényt. A növénytartó önmagában is dekorációs elem.

Növénytartókat bármilyen stílusú kertben alkalmazhatunk, így modern kertekben is. A lényeg, hogy összhangot teremtsünk a növénytartó, a növény és a kert stílusa között. Itt érdemes több szempontot figyelembe venni: a növény és az edény méretét, a rendelkezésre álló helyet. Összhangot kell teremtenünk a színek között is. Több növénytartó vagy többféle növény esetén az elemeket egymással is össze kell hangolnunk.

Modern kertekben bátran kísérletezhetünk formákkal, színekkel, anyagokkal. Ne riadjunk vissza az élénk színektől sem! Egyre trendibbek a fémesen csillogó növénytartók is. Ugyanakkor, ha visszafogottabb kompozíciót szeretnénk, válasszunk pasztell árnyalatokat!

képek: pinterest.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3012487415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása