Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Kerítés - kisokos

2017. április 28. - Kalydy Yvette

Ha kerítést tervezünk, fel kell tenni magunknak pár kérdést: Milyen magasság illik az általam kigondolt használati célra? Milyen kerítés a megfelelő számomra? Milyen anyagot használjak? Mi segítünk meghozni a helyes döntést. Ha a kerítést a telekhatárban szeretné felállítani, mindenképp járjon utána a pontos telekméretnek, ügyeljen a nyomvonal kialakítására. A kerítés felállítása előtt minden esetben érdeklődjön az illetékes hivatalnál (községi önkormányzat, tanács stb.) és szükség esetén szerezzen be építési engedélyt.

Holzzaun

1. Fakerítés

 
Tulajdonságok: Ha fakerítést szeretnénk, legyen az vadász-, vagy léckerítés, a legnagyobb problémát az időjárás viszontagságai jelentik. Ezért kazánnyomásos impregnálási eljárással kezelt fát használjunk és a cölöpöket oszloptartó papuccsal vagy leszúrható oszloptartó fémszerelvényekkel rögzítsük.

Vázlatos rajzIcon Holzzaun

Ötlet: A rendszeres gondozást sajnos nem kerülhetjük meg. Pár évente fessük újra a kerítést- máris úgy fest, mint újkorában.

Sichtschutzzaun

2. Belátás elleni kerítés

 
Tulajdonságok: A belátás elleni kerítések legalább 170 cm magasak és szoros fedésűek. Szeretne az erkélyen vagy teraszon zavartalanul dolgozni, pihenni vagy ünnepelni? A belátás elleni kerítés a megoldás!

 Vázlatos rajzIcon Sichtschutzzaun

Tipp

A belátás elleni kerítés esztétikai szempontból sem elhanyagolható. Különféle variánsokban létezik: táblás vagy fonott kerítés, ívekkel, kivágásokkal, lépcsőzetes kialakítással, díszített szegélyekkel stb.

Maschendrahtzaun

3. Drótkerítés

 Tulajdonságok: A drótkerítésnek számos előnye van: könnyen felállítható, kedvező árú és könnyen karbantartható. Ha a kerítést kisebb állatok elleni védelemre is használni szeretnénk, a drótháló egy részét ássuk le a földbe. Kúszónövényekkel beültetve szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

 Vázlatos rajzIcon Maschendrahtzaun

Tipp

A kacsos kúszónövények benövik a kerítést, ezáltal a kíváncsi tekintetek elől is védenek. Számos növényt ültethetünk a drótkerítés tövébe, például bükkönyt, sarkantyúvirágot, hajnalkát, vadszőlőt, borostyánt vagy klemátiszt.

Metallzaun

4. Acélkerítés

 Tulajdonságok: Az acélkerítés a drótháló kerítés stabilabb alternatívája. Az acélkerítés horganyzott vagy műanyag bevonatú kialakítással kapható. Ezáltal olyan egyszerű a karbantartásuk, mint a drótháló kerítésé – és növényekkel is befuttathatjuk őket.

 Vázlatos rajzIcon Metallzaun

Tipp

Rendkívül sokféle kialakítású és formatervezésű acélkerítés közül választhatunk. Így minden kerthez megtalálja a megfelelőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8312460253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása