Blog a kerítésekről. Szakmailag. Kreatívan.

Kerítésvilág

Kerítésvilág

Keresik avidék múzsáját

2017. április 29. - Korpas Norbert

Vidéki múzsa kerestetik címmel indul a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN, European Destinations of ExcelleNce) pályázat, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” keresi. A pályázatok beadási határideje június 30. a pályázás díjmentes. A nemzeti marketingszervezet 50%-s uniós támogatást, 23 700 eurót nyert el a pályázat lebonyolítására – írta az MTI.

 

Májusban az ország turisztikai régióiban vidéki roadshow indul, az információs napokon tájékoztatják a lehetséges pályázókat. A pályázók felét bejelentés nélkül, személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai – ismertette. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek. A nyertes részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat.

Az idei verseny témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz “műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók”.

Térségi összefogás szükséges

A pályázati feltételei között szerepel, hogy már legalább két éve működő helyi, kézzelfogható kulturális értékekre épülő speciális turisztikai kínálatot kell felmutatnia, amely lehet a kulturális-történelmi örökség, vagy a kortárs kultúra része, mint például a hagyományos történelmi vagy régészeti emlékművek, helyszínek, ipari létesítmények, múzeumok, színházak. Kizárólag olyan térségi összefogások pályázhatnak, amelynek tagja legalább három önkormányzat, három turisztikai szolgáltató, és egy turizmushoz vagy kultúrához kapcsolódó turisztikai szervezet.

 

blog_hu.jpg

 

Forrás: http://sokszinuvidek.24.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keritesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3312466679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása